П`ятниця, 19.04.2024, 22:37
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

Офіційний сайт Конятинського ОЗЗСО І-ІІІ ст.

Меню сайту
Годинник
Вислови
Ми на мапі
Відвідувачі
Visitors
Flag Counter
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 735
SHKOLA.UA

Головна » 2019 » Вересень » 23 » День миру
10:35
День миру

Міжнаро́дний де́нь ми́ру,встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року і відзначається в 3-й вівторок вересня. Генеральна Асамблея в резолюції 55/282 від 7 вересня 2001 року ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня.

Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

Генеральна Асамблея закликала всіх держав-членів ООН, регіональні і неурядові організації й окремих людей відповідним чином відзначати День, у тому числі шляхом освіти й інформування громадськості, і співпрацювати з Організацією Об'єднаних Націй.

У центральних установах Організації Об'єднаних Націй цей День щорічно розпочинається спеціальною церемонією біля Дзвону миру. Дзвін Миру встановлений у західній частині саду, у дворі комплексу на газоні перед будівлею Секретаріату. Зазвичай о 10 год. 00 хв. за місцевим часом (14 год. 00 хв. по Гринвічу), Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй, перш ніж ударити у дзвін, виступає із спеціальним зверненням і закликає народи всього світу задуматися на мить над значенням миру для всіх людей. Після хвилини мовчання Голова Ради Безпеки також виступає із заявою від імені членів Ради.

В Конятинському ЗЗСО І-ІІІ ступенів, учні та педагоги, також взяли активну участь у відзначенні Дня миру.

 

Переглядів: 241 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Архів записів
Календар
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
...
Педпреса
ВСЕОСВІТА
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Osvita.UA
МЕТОДИЧНИЙ ПОРТАЛ